Pyjama-party – PART I

Kleine kindjes worden groot... en groeien uit hun pyjama's. Allebei zijn ze fan – ik ook trouwens – van de Scandinavische kledingmerken en hun kenmerkende pyjama's. Enig nadeel daarvan: die durven al eens prijzig zijn... ik ben geen krent, maar uiteindelijk dienen die dingen toch gewoon om in bed te liggen stinken! Dus ik besloot om ook de slaapgarderobe voortaan zelf te maken.
Voordeel is: ze kunnen zelf de stof kiezen én mijn langbenige poeploze spruiten hoeven ook niet meer opgezadeld te zijn met te korte pijpen en mouwen óf een afzakkende broek.
Strikt genomen is het nog geen winter, dus voorlopig doen wij het hier nog met pyjama's in katoentricot. Het stapeltje Nicky-velours ligt wel al klaar voor de volgende lading.

 
De eerste stof was eigenlijk een accidentje... ik kocht 2m van een andere stof voor mezelf, maar kreeg verkeerdelijk deze regenboogjes toegestuurd... toch niet echt geschikt voor een 43-jarige vrouw. Nu is 2m ruim te veel voor 1 pyjama, en wat krap voor een 2de. Dat werd opgelost met een overschotje effen wit dat ik nog liggen had, gepimpt met de cameo. En als je goed kijkt zie je het... bij de linkermouw en rechterbroekspijp van Renzeman staan de regenbogen ondersteboven.


De 2de is er eentje met ijsjes, afgewerkt met gestreepte boordstof.


 
De 3de is een beetje een Halloween-pyjama, met een lichtgevende spin. Ook die stof had ik initieel voor mezelf gekocht, maar ze bleef maar liggen. Renzeman vond ze in de stapel en was meteen verkocht. En kwam zelf met het idee van de lichtgevende spin op de proppen!

En voor de laatste was de wil om te poseren ver te zoeken.... dan maar gewone foto. De dolfijntjes zijn een rest van een rest – ik had er al eens voor elk kind een t-shirt uit gemaakt – gecombineerd met streepjestricot in dezelfde kleuren.

 STOF  
regenbogen: Rico Design
ijsjes: Megan Blue Fabrics
spinnenweb: Finlayson (uit 2016)
dolfijnen: Swafing 'ByTheSea', restje van bij Titatimi.be en bijpassende streepjesstof van bij stoffen.net

 SPIN  
zelf getekend en uitgesneden met de cameo, glow-in-the-dark flex van bij Feeërieke.be

 PATROON  
zelf getekend, naar voorbeeld van een gekochte Maxomora-pyjama Reacties

Een reactie posten